Az akita inu a megfelelő kutya számodra?

Kiemelt hirdetések

Szent Bernáthegyi kiskutyák korrekt áron
Fajtatiszta kutya / Bernáthegyi
Matild, Mátyás, Maya és Márton Szent Bernáthegyi "kutyiabák" vagyunk. ...
Fajtatiszta Magyarvizsla kiskutyák foglalhatók!
Fajtatiszta kutya / Magyar vizsla
A képen látható törzskönyves,(egyedi) szülőktől, február 15-én születendő kicsik ...

Ajánlott hirdetések

Szeretet gombóc Yorkshire terrier babák
Fajtatiszta kutya / Yorkshire terrier
Eladó Yorkshire terrier babák!
Február 8-án születtek,5 kisfiú 2 kislány! ...
Labrador eladó
Fajtatiszta kutya / Labrador retriever
Eladó fajtatiszta, Magyarországon törzskönyvezet csoki labrador Retriever kiskut ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Az akita inu a megfelelő kutya számodra?

  

Az akita inu egy nagy, Japánból származó kutya fajta, melyet eredetileg akkor használtak, mikor nagyobb méretű állatokra mentek az emberek vadászni, mint például a medve. Ennyiből azt mondhatjuk, hogy igen, biztos nagyon izgalmas egy ilyen kutya gazdija lenni. De mielőtt tényleg meghozzuk a döntést afelől, hogy egy akita inu kölyök a megfelelő kedvenc-e számunkra, nézzünk utána figyelmesen ennek a kutyának minden igénye és tulajdonsága felől. Hiszen azt szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen hosszútávon is.
 
Az akita inu egy nagy termetű kutyaféle, melynek igazi történelme van. A DNS tesztek kimutatták, hogy ez az egyik legrégebbi ismert kutyaféle amit az ember ismer. Ugyanakkor minden jövendőbeli gazdinak tudni kell, hogy ezeknek a kutyáknak megvan a saját személyiségük, temperamentumuk, és emiatt nem mindenkinek ajánlottak.
 

Méret

Az akita inu mérete az első dolog ami miatt el kell gondolkodni, hogy tényleg ez a kutyaféle a megfelelő számunkra. Mivel vadászatkor használták, ezeknek a kutyáknak az erőnléte nagyon jó, fizikai felépítésük ez alapján alakult ki. Általánosan 63 centiméter magasra nőnek meg, és elérhetik a 45 kilogrammot is. Egyszóval: egy akita inu kölyök nem egy panellakásba való kutya.

Viselkedés, természet

Emellett arra is gondolnunk kell, hogy ezek a kutyák múltjuknak köszönhetően hajlamosak lehetnek a rombolásra, ha nincsenek jól betanítva. Az akita inu kutya fajta intelligencia szintje igen magas, és ennek tudható be, hogy hamar unatkozni kezd, és ebben az esetben keresni fog valamit, amit megrághat, ha nem kötjük le mi a figyelmét. Az akita inu kölyök nagyon ragaszkodó és lojális állat. Ha elég felelősségteljesek tudunk lenni, ennek a kutyának a felneveléséhez, cserébe a lehető leghűségesebb társat kapjuk.
 

Egyéb igények

Legvégül pedig azt kell figyelembe vennünk, hogy egy akita inu nem érzi jól magát, ha nincs egy nagy tere, ahol futkározhat, játszhat. Nagy mérete miatt a hely ahol alszik sem mindegy, hogy mekkora. Emellett pénzügyileg megterhelő lehet az akita inu etetése is.
 
Ha úgy érezzük ezek után, hogy megfelelő körülményeket tudunk nyújtani egy efféle kutyának, biztosak lehetünk benne, hogy az akita inu tökéletes társ lesz számunkra. Szeretetükkel, odaadásukkal, és hűségükkel minden gazdit boldoggá tudnak tenni.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 9., 21:10