Havanese kiskutyák tanítása

Kiemelt hirdetések

Eladó Francia Bulldog kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Szerető gazdit keresnek a képeken látható francia bulldog kislány kutyusok. ...

Ajánlott hirdetések

Boxer kiskutyák eladók!
Fajtatiszta kutya / Boxer
Gyönyörű boxer kiskutyák tigriscsíkos színben, novemberi elvitellel eladók. ...
Angol Bulldog
Fajtatiszta kutya / Angol bulldog
Eladó 2 szuka 3 honaposak,2x beoltva,rendszeresen féregtelenítve,csippelve. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Havanese kiskutyák tanítása

  

A havanese kiskutyák, ha nincsenek jól tanítva, olyanokká válhatnak mint az elkényeztetett gyerekek, akik bár szüleik szeme fényei, a szomszédok rettegnek tőlük. Az ilyen kutyusok, mint a gyerekek is, nem csak másokra, de magukra is veszélyesek lehetnek. Mint felelősségteljes gazdik, nem engedhetjük, hogy kedvencünk engedetlen, szófogadatlan legyen, ezért már korán érdemes elkezdenünk a tanítását.
 

Kutyaiskola vagy otthoni kiképzés?

Ha úgy érezzük, hogy a bichon havanese kutya helyes tanítására nem állunk készen, vagy csak egyszerűen nincs elég időnk vagy türelmünk, hogy a legjobbat hozzuk ki kedvencünkből, mindig fordulhatunk egy hivatásos kutyakiképzőhöz, beírathatjuk kedvencünket egy kutyaiskolába, ahol a havanese kiskutyák mindent meg fognak tanulni, amire szükségük van, és biztosan szófogadóak lesznek.
 
Ha mégis amellett döntünk, hogy saját magunk kezdünk bele kutyusunk kiképzésébe, itt van néhány tanács, amivel megkönnyíthetjük dolgunkat. Először is ne akarjuk kutyánkat hosszú órákat tanítani naponta, mert túl kicsi és játékos még, hogy türelme legyen sokáig egy dologra koncentrálni. A havanese kiskutyák tanítása álljon napi többszöri, rövid gyakorlásból, amikor mind a kutyus mind a gazdi nyugodt és kipihent.
 

Jutalom és nem fenyítés

Figyeljünk oda, hogy mit választ ki a bichon havanese kutya kedvencének, minek örül a legjobban. Lehet ez egy játék, vagy jutalomfalat, esetleg valamilyen ennivaló – tanításkor készítsük ezt ki magunk mellé, hogy idejében meg tudjuk jutalmazni kutyusunkat. Ez lesz a mi titkos fegyverünk, hogy szófogadásra neveljük, de ez csak abban az esetben működik, ha ezt a tárgyat csak akkor használjuk mikor tanítjuk. Különben elveszíti értékét.
 
A havanese kiskutyákat sosem szabad megverni, fenyíteni, még akkor sem, ha úgy tűnik semmire sem megyünk velük. Gondoljunk csak bele, milyen lenne, ha minket megfenyítenének csak azért, mert nem hajtunk végre egy parancsot, amit valaki egy számunkra ismeretlen nyelven ad ki. Ez történik a bichon havanese kutyával is.
 

Pozitív befejezés

Nagyon fontos, hogy a kiképzést mindig valami olyan paranccsal fejezzük be, amiről biztosan tudjuk, hogy kutyusunk végre fogja hajtani. Így ő is és mi is pozitívan, magabiztosabban állunk majd neki más dolgokat is megtanulni/megtanítani.
 
Érdemes a tanítást bent a lakásban, házban kezdeni, olyan helyen ami a havanese kiskutyák számára megszokott, biztonságos. Mikor már megtanult egy parancsot, ideje hogy egy kinti séta alkalmával is kipróbáljuk. Legyünk türelmesek, hisz itt több dolog is elvonhatja a kutya figyelmét, amit meg kell tanuljon kizárni.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 1., 22:35