A boxer kiskutyák veszélyesek?

Kiemelt hirdetések

Japán Akita inu kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Akita
Gyönyörű szép japán akita kiskutyák várják szerető gazdijukat. ...
Foxterrier
Fajtatiszta kutya / Fox terrier
5 hónapos kislány foxik 4db 1 db kisfiú, oltva! tőrzskönyv chip nélküliek!!! ...

Ajánlott hirdetések

Francia buldog kutyusok
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Minöségi francia buldog kutyusok várják szerető gazdijukat. ...
Fuszekli gazdit keres
Menhelyek
Fuszekli 2017-es születésű, ivartalanított legényke. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

A boxer kiskutyák veszélyesek?

  

Ha épp boxer kiskutya vásárlásán gondolkodsz, vagy csak egy olyan kutyafélét keresel amiről kevés információd van, érdemes észben tartani, hogy amíg a legtöbb kutya fajta alapjában véve barátságos, bármelyik eb támadhat vagy haraphat néhány adott körülmény között. Ugyanakkor a boxer kutya nem arról ismert, hogy agresszíven viselkedne. Valójában játékos, energikus kutyusok, akikből nagyszerű családi kedvenc válik, ha helyesen van nevelve. Mindannyian hallhattunk néhány olyan esetről, mikor egy boxer megtámadott egy embert, de ennek mindig határozott oka van.
 

Milyen helyzetben támadhat egy boxer kutya?

Többféle oka lehet annak, ha egy kutya, még ha egy szelíd fajtáról is van szó, agresszíven viselkedik. Az egyik ok a nem megfelelő tanítás, képzés. A boxer kiskutyák képzése már a tenyésztőnél kezdetét kell vegye. Ha a tenyésztő hibásan neveli a kölyök kutyust, később sok problémával kell majd szembenéznie a tulajdonosnak.
 

Betegség vagy nem megfelelő társasághoz szoktatás

Két másik oka a boxer kiskutyák agresszív viselkedésének a fájdalom, vagy a nem megfelelő társasághoz szoktatás. Egy olyan betegségtől szenvedő boxer kutya, amelyik fájdalmakat okoz neki, sokszor már csak a közelítő emberekre is morog. Ez annak az oka, hogy a kutyus fél, hogy az érintés csak még nagyobb fájdalmat fog okozni neki.
 
Abban az esetben, ha a boxer kiskutya egyik napról a másikra válik agresszívvé, érdemes állatorvoshoz fordulnunk, hogy kiderítsük a hirtelen megváltozott viselkedés okát. Sokszor nagyon sokat számít, hogy ne várjunk, hiszen minél hamarabb kapja meg kedvencünk a megfelelő ellátást, annál hamarabb gyógyul meg. Azoknál a boxer kutyáknál, ahol az agresszív viselkedést a fájdalom váltja ki, a fájdalom megszüntetésével a nem megfelelő viselkedés is eltűnik.
 
Ha a boxer kiskutya nincs megszoktatva, hogy emberek vegyék körül, agresszívvé válhat olyan szituációban, ahol egyszerre több új emberrel találkozik. Ilyenkor a kutya megijedhet, és a félelem vált ki belőle agresszív viselkedést. Ha a kutya számára ismeretlen helyen, szituációban találja magát, természetes, hogy kellemetlenül érezze magát elsőre, de segíthetünk neki mi is, hogy túllépjen ezen, egy biztató szóval, érintéssel. Így elkerüljük, hogy a boxer támadjon.
 
Meg kell értenie minden jövendőbeli tulajdonosnak, hogy a boxer kutya viselkedését nagyban az határozza meg, hogy hogyan viselkedünk mi vele. Ha már egészen kölyök kora óta sokat visszük közösségbe, új helyekre, különféle játékokat veszünk neki, kevésbé valószínű, hogy rosszul reagáljon bármilyen helyzettel is találja szemben magát.
 

Válasszuk meg jól, hogy honnan vásárolunk

Ha a boxer kiskutyát egy neves, elismert tenyésztőtől vesszük, nagyon kevés az esélye, hogy viselkedési problémák adódjanak a későbbiekben. Sokan elgondolkodnak annak a lehetőségén is, hogy menhelyről fogadjanak örökbe egy boxer kutyát. Sajnos ebben az esetben megtörténhet, hogy a kutyus valamilyen traumának volt kitéve, mielőtt a menhelyre került, és ennek következtében nehezebb dolgunk lesz vele. Ez a döntés sokkal több türelmet igényel a későbbiekben, de mindig gondolhatunk arra, hogy bár a nehezebb utat választottuk, ezzel megmentettük egy állat életét..
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. február 22., 23:54