Eladó husky kutyák – vásárlás előtt mit érdemes tudni

Kiemelt hirdetések

Eladó Francia Bulldog kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Szerető gazdit keresnek a képeken látható francia bulldog kislány kutyusok. ...

Ajánlott hirdetések

Yorkshir terrier
Fajtatiszta kutya / Yorkshire terrier
2 db yorkshir terrier kan kiskutya eladó oltva féregtelenítve. ...
Szerető gazdit keresek Rozinak.
Fajtatiszta kutya / Mudi
Szerető gazdit keresünk Rozinak a cifra Mudinak. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Eladó husky kutyák – vásárlás előtt mit érdemes tudni

  

Ha egy eladó husky kiskutya vásárlásán gondolkodsz, jó ha előbb elolvasod ezt a cikket. A husky-k nagyon kedves állatok, de ugyanúgy mint más fajtához tartozó társaikkal, velük is meggyűlhet a bajunk. A velük kapcsolatos jellemző problémák az ásás, a mozgó dolgok kergetése, és a vonítás. A következőkben leírtak segítségével jobban megértheted, hogy a husky kölyök miért is viselkedik így, és segít, hogy jobban tudd kezelni ezeket a dolgokat.
 
 
 
Az ásás
Az egyik talán legidegesítőbb probléma a husky kölyköknél az ásás. Ennek a viselkedésnek több oka is lehet. Sokszor a kíváncsiság vezérli őket, szeretnék tudni, hogy mi van a kerítés mögött. Egy másik ok az, hogy egyszerűen unatkoznak. A husky-nak kell egy cél, ezért lyukakat ás a kertbe, hogy lefoglalja magát, és érezze, hogy csinál valami fontosat. Ugyanakkor az ásás a kutyák természetes viselkedésének része, így a legjobb, ha mielőtt az eladó husky-k keresésébe belefogunk, kiválasztunk egy részt a kertünkben, amit majd hagyunk, hogy a kutyus felásson. Minden alkalommal, mikor azon a számára kijelölt részen ás, jutalmazzuk meg. Így megtanulja, hogy ez a rész az övé, és nem fog további gödröket ásni kertünk más részein.
 
A kergetés
Egy másik probléma a husky kölyköknél a mozgó dolgok kergetése. Nagy örömüket lelik a különböző mozgó dolgok kergetésében, főleg ha úgy tűnik, hogy az elszalad előlük. Számukra teljesen mindegy, hogy ki vagy mi fut el előlük, lehet az egy másik házi kedvenc, vagy az udvaron tartott tyúkok egyike. A legnagyobb gond akkor jön, ha sikerül is elkapnia az üldözött állatot. Ha pedig sikerült utolérnie és elkapnia, akkor nagy a valószínűsége, hogy meg is öli. A legjobb megoldás erre, ha már egészen kicsi korától kezdve nevelve van. A korai nevelés eredményeképpen mindig hallgatni fog a gazdi parancsaira, így ha az rászól, egyből abba fogja hagyni a kergetőzést. De mint ebből is láthatjuk, a husky-k nagyon szeretnek mozogni, játszani. Ha egy eladó husky-ra esik a választásunk, bizonyosodjunk meg afelől, hogy ki tudjuk elégíteni kutyánk mozgásigényét.
 
 
 
A vonyítás
A vonyítás egy elég frusztráló dolog lehet a husky tulajdonosok számára. Ha a husky kölyök vonyít, jelenthet több dolgot is: lehet a rossz közérzet jele, a félelemé, vagy annak a jele, hogy a kutyus egyedül érzi magát. Ha a husky kölyök akkor kezd el vonyítani, mikor elmész otthonról, akkor nagyon valószínű, hogy fél, mikor nem vagy a közelében. Ilyenkor mielőtt elmennél, add oda neki a kedvenc játékát, hagyj a tálkájában egy kis kutyaeledelt, és vizet is. Sokszor jó ötlet egy olyan ruhadarabot otthagyni mellette amit te hordtál, így érezni fogja rajta az illatodat. Ez megnyugtatja, és nem fog késztetést érezni arra, hogy vonyítson.
 
Ha a sokféle kutya közül egy eladó huskyra esik a választásunk, mikor azon gondolkodunk, hogy házi kedvencet vegyünk, tisztában kell lennünk az esetleges felmerülő problémákkal. Ha megértjük ezeknek az okát, és időben teszünk ellenük, a husky kölyök tökéletes társunkká válhat.
Szerző: Haziallat.hu
Dátum: 2011. február 1., 19:05