Eladó kutya – mire figyeljünk vásárláskor

Kiemelt hirdetések

Ajánlott hirdetések

Amerikai stafford és rottweiler keverékek
Fajtatiszta kutya / Egyéb fajtatiszta kutya
Amerikai stafford és rottweiler keverékek eladók. ...
Elado tacskó kölykök
Fajtatiszta kutya / Tacskó
Elado ketto darab gyonyoru tacsi lany. Jelenleg 8 hetesek, oltasok, feregtelenit ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Eladó kutya – mire figyeljünk vásárláskor

  

Épp egy eladó kutya kiválasztása az, ami most a családot foglalkoztatja? Manapság már több különféle módja van annak, hogy megtaláljuk a család új kedvencét, egy eladó kölyök kutyát, de mielőtt nekiindulnánk a keresésnek, érdemes tisztában lennünk néhány dologgal.
 

Kisállat kereskedés vagy menhely?

A kisállat kereskedésekben többféle eladó kutya közül választhatjuk ki azt, amelyik nekünk tetszik, de gondoljunk arra is, hogy ellátogassunk egy menhelyre. Ha innen fogadunk örökbe egy kutyust, amellett, hogy nem kell fizetnünk érte, gondoljunk csak arra, hogy egy második lehetőséget ajánlunk a kiválasztott kutyának. A legtöbb menhelyen ugyanúgy ügyelnek a kutyák egészségére és tisztaságára, mint az állatkereskedésekben az eladó kölyök kutyákra.
 
Ha mégis a kisállat kereskedés mellett döntünk, akkor érdemes utánanézni a helynek ahonnan vásárolni szeretnénk, esetleg az itt vásárlók tapasztalatainak. Ezt megtehetjük fórumokon, de körbekérdezve az ismerősöket is.

Fajtiszta kutyák

Ha fajtiszta, pedigrés eladó kutya érdekel bennünket, akkor érdemes utánanézni olyan tenyésztőknek, akik kimondottan ezzel a fajtával foglalkoznak. Ha lehet, válasszunk olyat, akinek több éves tapasztalata van. Lehet, hogy így többet kell majd fizetnünk egy eladó kölyök kutyáért, de sokkal biztosabbak lehetünk benne, hogy kutyusunk egészséges lesz, és nem lesznek vele különösebb problémák.
 

Mi alapján válasszuk ki a vásárlás helyét?

Miután eldöntöttük melyik a legmegfelelőbb eladó kutya fajta számunkra, elindulhatunk szétnézni. A legelső dolog amire nagyon oda kell figyelnünk, az a helyek tisztasága. Legyen szó akár egy kisállat kereskedésről, akár menhelyről, akár egy tenyésztő helyéről, annak nem szabad koszosnak vagy rossz szagúnak lennie.
 
Figyeljünk oda, hogy hogyan bánnak az eladó kölyök kutyákkal. Boldogok és egészségeseknek tűnnek? Van elég helyük, hogy mozogjanak és játszanak, vagy be vannak zárva egy aprócska helyre, ahol szinte megfordulni sem tudnak?
 
Nézzünk utána, érdeklődjünk minél több fele, hogy ki milyen helyet ajánl, ha eladó kutya kiválasztásáról van szó. Manapság az internetnek nagyon fontos szerepe van a keresésben, hiszen sok ismeretlen ember gyűlik össze fórumokon, különböző weboldalakon, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, véleményüket.
 
Ha valamilyen különlegesebb eladó kutya megvásárlásában vagyunk érdekeltek, amit kiszállítanak számunkra, kérdezzünk rá a szállítási- és egyéb költségekre, nehogy meglepetés érjen minket, mikor kézhez kapjuk kedvencünket, és vele együtt a horribilis számlát.
 
A család kedvencének kiválasztása talán nem a legegyszerűbb dolog, természetesen sok türelmet igényel. De miután a sok eladó kutya közül megtaláltuk azt, amelyik tényleg a legmegfelelőbb, hamar elfelejtjük a keresés nehézségeit, és együtt örülhetünk a családdal az új jövevénynek.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. május 5., 19:39