Eladó spániel – 7 tipp vásárlás előtt

Kiemelt hirdetések

Ajánlott hirdetések

Labrador kutyakölykök
Fajtatiszta kutya / Labrador retriever
2 fekete kan kiskutya és 3 fekete szuka Március elejétől eladók, de már most sze ...
Amerikai Staffordshire Terrier kölykök eladók
Fajtatiszta kutya / Staffordshire terrier
Amerikai Staffordshire Terrier kölykök eladók :)
Anya: Amidala from Power of Fre ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Eladó spániel – 7 tipp vásárlás előtt

  

Mikor a sokféle kutya közül pont egy eladó spánielre esik a választásunk, ildomos utánanézni, hogy ezeknek a kutyáknak milyen igényeik vannak, hogy már a kezdetektől fogva jól neveljük és tanítsuk. A következő hét tipp segíteni fog, hogy hogyan is kezdjünk hozzá a spániel kiskutya tanításához.
 
 
 
1.      Miután hazavisszük a kiválasztott eladó spánielt, figyeljünk oda, hogy minél több időt töltsünk el vele együtt. Ez az az időszak, amikor a gazdi és kutyája közötti kapcsolat kialakul. Amellett, hogy mi sokat törődünk és játszunk vele, érdemes bemutatni a szomszédoknak, barátoknak is. Minél többet van emberek társaságában már kölyök korában, annál kedvesebb és barátságosabb lesz felnőttként.
2.      Mindig figyelj oda spániel kiskutyádra. Ne téveszd szem elől túl hosszú időre, és ne hagyd, hogy szaladgáljon a ház minden részén, olyan helyeken is, ahol te nem szeretnéd. Ameddig meg nem tanulja, hogy hova szabad mennie és hova nem, érdemes elkeríteni valamivel azokat a helyeket, és mindig erélyesen rászólni, ha mégis ott kíváncsiskodik. Az első éjszakákon, ha teheted, hagyd, hogy valahol hozzád közel aludjon, így nyugodtabb lesz, és könnyebben hozzászokik az új környezethez.
3.      A spániel kiskutyák nagyon szeretnek a gazdijuk mellett lenni, falkavezérként tekintenek rá, és megtesznek mindent, hogy örömet szerezzenek neki. A tanításukat már az első naptól elkezdhetjük. Először csak játsszunk vele sokat. A gyerekekre figyeljünk oda, mikor a kutyussal játszanak, hogy ne váljon a játék túl durvává, mert ez agresszív viselkedésre ösztönözheti a spánielt is.
4.      Vidd spániel kiskutyádat sétálni, és tanítsd meg, hogy ha eldobsz valamit, hozza vissza. Egy fárasztó nap után kiskutyád sokat fog aludni. Ez teljesen normális. Szóval, ha szükséged van egy kis pihenésre, vagy el szeretnél menni otthonról, vidd ki kutyusodat sétálni, játszani egyet a kertbe vagy a parkba. Egy 10-15 perces kint lét után spánieled biztosan egyből az ágyat keresi majd mikor hazaértek.
5.      Mint bármely másik fajta kutyus, a spánielek is szeretnek rágcsálni. Ez az időszak eltarthat egészen egy éves korukig is. A zoknik, a bútorok, távirányítók, papucsok... semmi sincs biztonságban. Ha idejében meg akarjuk akadályozni a komolyabb rombolást, vegyünk minél több olyan játékot kedvencünknek, amit nyugodtan rághat. Körülbelül 8-10 játék elég, mert ezek közül úgyis kiválasztja ő a kedvencét. Arra mindig figyeljünk oda, hogy ha véletlenül sikerül szétrágnia valamelyik játékot, azonnal vegyük el, nehogy a kis darabokat lenyelje.
6.      Mindig tápláljuk spániel kiskutyánkat az életkorának megfelelő, tápanyagokban gazdag étellel. A megfelelő táplálék, és mozgás nagyon fontos a kiegyensúlyozott fejlődéshez. Érdemes rendszeresen elvinni az állatorvoshoz is.
7.      Mikor már picit nagyobb, vigyük el egy kutyaiskolába. Itt a kiképzők segítenek, hogy spánielünknek meglegyen az alap kiképzése, és könnyebb dolgunk legyen a további tanítás során.
 
 
Ha úgy érzed, hogy te és a családod felkészültetek egy négylábú érkezésére, nincs más dolgotok, mint átböngészni néhány hirdetést, és kiválasztani azt az eladó spánielt, aki családotok tagja lesz. Igaz, hogy egy kiskutya nagyon sok odafigyelést és törődést igényel, de igazán sok örömöt és vidámságot hoz az egész család életébe.
Szerző: Haziallat.hu
Dátum: 2011. február 1., 18:54