Ennivaló shar pei kiskutyák

Kiemelt hirdetések

Eladó Cane corso kölykök.
Fajtatiszta kutya / Cane corso
Gazdira várnak a képeken látható Cane corso kis kutyák. ...
Foxterrier
Fajtatiszta kutya / Fox terrier
5 hónapos kislány foxik 4db 1 db kisfiú, oltva! tőrzskönyv chip nélküliek!!! ...

Ajánlott hirdetések

Challenge gazdit keres
Menhelyek
Challenge 2015-ös születésű, ivartalanított fiúcska. ...
Bernáthegyi kan kiskutya eladó
Fajtatiszta kutya / Bernáthegyi
Aranykoszorús Mester tenyésztőtől eladó hosszú szőrű kan kiskutya Jack névre hal ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Ennivaló shar pei kiskutyák

  

A shar pei kiskutyák olyanok mint a kisgyerekek, boldogságot és örömöt hoznak minden családba. Ez akkorra sem változik sokat, mikor már felnőtt kutyákká válnak. Szeretetre, és figyelemre vágynak, és bár mind méretileg mind intelligencia szintileg sokat nőnek az együtt eltöltött idő folyamán, sokszor mégis úgy viselkednek mint a gyerekek. Társaságukban megfeledkezünk minden problémánkról. Köztudott, hogy a háziállatok nagyon jó hatással vannak a gazdájukra, és a kutyák ezek közül a leginkább „terápiás” hatásúak. Eltérően a macskáktól a shar pei kutyák igazán lojálisak és szófogadóak.
 

Kiskutyát csak tapasztalt tenyésztőtől

Jó, ha a shar pei kiskutyák tapasztalt tenyésztőtől származnak, mert így biztosabbak lehetünk benne, hogy jól vannak nevelve, és kellőképpen vigyáztak rájuk azelőtt is, hogy hozzánk kerüljenek. Vásárláskor ne csak azt nézzük, hogy milyen aranyos a kiskutya, a kinézetnél sokkal többet számít sok más jellemvonás, amik attól függően alakulnak ki, hogy a tenyésztő mennyire tapasztalt.
 

Temperamentum

A shar pei kiskutyák egyik nagyon fontos jellemvonása a temperamentumuk. Ha a tenyésztő elkényeztette őket, később nagyon nehezen kezelhetőekké válhatnak. Vigyáznunk kell, hogy egy kedves, inkább csendes természetű kutyust vigyünk haza, ne egy agresszív shar pei kutyát. Egy helytelenül nevelt kutya később is nehezen tanítható lesz, kevésbé fogad majd szót, önfejűbb és akaratosabb lehet. A temperamentumos shar pei kutyák sokkal inkább lesznek hajlamosak ok nélkül ugatni, vagy megmakacsolhatják magukat és azért sem fognak szót fogadni a gazdájuknak.
 

Egészség

Fontos aspektus a shar pei kiskutyák egészsége is. Bőrük nagyon puha és ráncos az egész testükön. Ez a fajta bőr könnyen fertőzés forrása lehet, ezért egy kis plusz odafigyelést igényel, alaposabb tisztítás formájában. Ha tehetjük, tekintsük meg a kennelt amelyből kölyök kutyusunk származik, hogy megfelel-e az alapvető higiéniai elvárásoknak, nincsenek-e bolhák, amik miatt könnyen kialakulhat egy bőrfertőzés.
 
Fontos megfigyelnünk a shar pei kiskutyák testfelépítését is, méretét, a koponya alakját, méretét. A kölykök bőre az egész testen ráncos kell legyen, míg a felnőtt állatoké csak a homlokon és a vállon megengedett. A fülek kicsik, míg a farok felfele áll, kunkorodik. A shar pei kutyák hátának vonala, a szemek és a bunda színe mind mind nagyon fontosak, ezért figyeljünk oda minden ilyen kicsi részletre vásárlás előtt.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 1., 22:41