Kölyök kutyánk számára is megfelel az autónk?

Kiemelt hirdetések

Japán Akita inu kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Akita
Gyönyörű szép japán akita kiskutyák várják szerető gazdijukat. ...
Parson Russell Terrier kiskutya (MEEKO) eladó
Fajtatiszta kutya / Jack Russell terrier
Kiváló szülőktől származó 16 hetes ivaros kan Parson Russell Terrier (MEEKO) kis ...

Ajánlott hirdetések

Rottweiler kiskutya eladó!
Fajtatiszta kutya / Rottweiler
Oltva féregtelenítve Rottweiler szuka kutyus eladó! ...
Fedeztetést vállalunk! Miniatűr bullterrier
Fajtatiszta kutya / Bullterrier
Fajtiszta miniatűr bullterrieremet szeretném paroztatni, hozzá hasonló vagy eset ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Kölyök kutyánk számára is megfelel az autónk?

  

Egy kölyök kutya megvásárlása esetén érdemes elgondolkodni azon, hogy a jövőben szeretnénk-e majd magunkkal vinni kirándulásokra, vagy bármilyen hosszabb útra, mert ez azt feltételezi, hogy autónk elég tágas és kényelmes a kedvencünk számára. Természetesen nem minden kutya fajta követeli meg, hogy elgondolkozzunk autónk mérete megfelelő-e, de egy nagyobb méretű eb esetén már fontos, hogy végiggondoljuk ezt a szempontot is. Ahogy egy család esetében családi autón gondolkodunk, ami elég kényelmes és biztonságos mindenki számára, egy kutyus vásárlása esetén is el kell gondolkodjunk milyen jármű is lenne a legmegfelelőbb.
 
 
 
Természetesen egy sportkocsi, vagy egy szuper pici autó nem a legjobb választás, hacsak nem egy apró termetű kölyök kutya vásárlásán gondolkodunk, mely felnőttként is kis termetű marad. Az ötajtós kocsik, a 4x4-esek és kombi autók kutyabarát járművek, mert nem csak tágasabbak, de alacsonyabbak is, így bármilyen kutya fajta könnyen ki és be tud ugrani a járműbe.
 
Szállítási formák
Ha szeretnénk, hogy a legkevesebb elhullajtott szőrszállal járjon egy ilyen út, gondolkodhatunk egy kutyaszállító box vagy ketrec vásárlásán, amit elhelyezhetünk a lábtérben. Ebben a kölyök kutya biztonságban lesz. Sokféle modell közül választhatunk, és a legtöbbnél meg van jelölve, hogy milyen kutya fajta számára a legalkalmasabb, és ennek függvényében van kialakítva.
 
Ezek a szállító ketrecek biztosítanak minket arról, hogy a kutya biztosan nem fog ugrálni, és nem is esik semmilyen baja útközben, mivel le is lehet rögzíteni ezeket, így nem csúszkálhat. Mielőtt megvásárolnánk a ketrecet, mindenképpen ellenőrizzük le, hogy befér-e arra a helyre ahova szánjuk. A csapott hátuljú autók általában nem a legmegfelelőbbek, nem a legjobb kialakításúak ilyen szempontból.
 
Biztonság és tisztaság
A legbiztonságosabbak azok a kocsik, melyeknek hátsó ablakai nem húzhatók le teljesen, és amelyek rendelkeznek gyerekzárral. Nincs semmilyen szabály arra, hogy a kölyök kutya hol szállítható egy autóban, addig amíg nem válik zavaróvá a sofőr számára. Ha nem akarunk szállítóketrecet használni, akkor se hagyjuk teljesen szabadon kutyusunkat a hátsó ülésen. Ez veszélyes lehet számára, de számunkra is. Emellett fontos arra is gondolnunk, hogy mindegyik kutya fajta hullajtja a szőrét, és persze arra sem figyelhetünk folyamatosan, hogy ne piszkos tappanccsal ugorjon be kedvencünk az autóba. Ezért érdemes valamivel letakarni, megvédeni az üléseket, hogy autónk sokáig újnak tűnjön.
 

És melyek azok az autók amelyek a legjobbak egy kölyök kutya számára? Egy felmérés alapján a nagy és kényelmes Toyota Avensis, a tágas és biztonságos Volvo XC30 és az alacsony és strapabíró belsővel rendelkező Subaru Forester talán a legkedveltebb járművek azok körében, akik rendszeresen viszik magukkal kedvencüket hosszabb utakra is. 

Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 20., 19:35