A kutya kölykök és a probiotikumok

Kiemelt hirdetések

Foxterrier
Fajtatiszta kutya / Fox terrier
5 hónapos kislány foxik 4db 1 db kisfiú, oltva! tőrzskönyv chip nélküliek!!! ...

Ajánlott hirdetések

Palotapincsi fajtajellegű kutyusok eladóak
Fajtatiszta kutya / Pekingi palotapincsi
Eladó sorba kerültek a kis gézengúzok ...
Komondor kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Komondor
Eladó 6 db kiskutya , remek szülöktől, helyszínen megtekinthetők. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

A kutya kölykök és a probiotikumok

  

A kutya kölykök esetében, ugyanúgy mint az emberek esetében is, a probiotikumok nagyon jó hatással lehetnek, segítenek, hogy a kutyus emésztőrendszere úgy működjön ahogy kell, és elég ellenálló legyen ahhoz, hogy le tudjon győzni különböző betegségeket. Érdemes a kedvencünk étrendjét probiotikumokkal kiegészíteni már kölyök korától kezdve, így segítve a fejlődését. Az emésztőrendszerük így könnyebben hozzászokik a száraz kutyatáphoz, és a tápanyagokat is könnyebben feldolgozza.
 
 
Mik a probiotikumok?
A probiotikumok segítenek a kutya kölykök immunrendszerét is megerősíteni. De mik is ezek a probiotikumok? Ezek élő mikroorganizmusok amikről tudjuk, hogy egészségesek mind a gazdi, mind a kutyus számára. A kutatók még napjainkban is vizsgálják pozitív hatásukat. Azt már biztosan tudjuk, hogy ezek olyan elemek, amelyeket nem emésztünk meg, és segítenek az emésztőrendszer hasznos baktériumai szaporodásában.
 
Miben segítenek a probiotikumok?
Ezek a táplálék kiegészítők segítik a kutya kölykök emésztőrendszerében is a „jó” baktériumok szaporodását. Ezt úgy érhetjük el, ha a megszokott táplálék mellett, a kutyus probiotikumot is kap rendszeresen. Emellett ez elősegíti a bifido baktériumok számának növekedését, az emésztés javulását, az ásványi anyagok felszívódását, és az immunrendszer jobb működését. Hihetetlen javulást figyelhetünk meg bizonyos kutyák esetében, ha hosszútávon probiotikumokkal egészítjük ki étrendjüket.
 
 
Azoknál a felnőtt ebeknél, de kutya kölykök esetében is, amelyek emésztőrendszeri problémákkal küzdenek, esetleg valamilyen vírusfertőzéstől vagy gyulladástól szenvednek, a probiotikumok sokat segíthetnek. A bőr problémái és az allergiák a bélrendszer nem normális működésére utalnak, amin úgyszintén segíthetünk a probiotikumok szedésével.
 
Ilyen kutya kölykök számára kifejlesztett táplálékkiegészítőket különböző formákban találhatunk mind erre szakosodott üzletekben, mind az interneten keresgélve is. Vannak por formában kaphatóak, de tabletta formájúak is.
 

Ha azt szeretnénk, hogy kutyusunk a legjobb formában legyen, és a lehető legritkábban forduljanak elő nála egészségügyi gondok, fordítsunk figyelmet a helyes táplálására, és ne sajnáljunk pénzt adni a táplálékkiegészítőkre, hiszen ezek biztosítják kedvencünk egészségét, és boldogságát. 

Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 20., 19:39