Kutya ruha – miért fontos a helyes ruházat megválasztása

Kiemelt hirdetések

Parson Russell Terrier kiskutya (MEEKO) eladó
Fajtatiszta kutya / Jack Russell terrier
Kiváló szülőktől származó 16 hetes ivaros kan Parson Russell Terrier (MEEKO) kis ...
Szent Bernáthegyi kiskutyák korrekt áron
Fajtatiszta kutya / Bernáthegyi
Matild, Mátyás, Maya és Márton Szent Bernáthegyi "kutyiabák" vagyunk. ...

Ajánlott hirdetések

Moszkvai őrkutya kölykök
Fajtatiszta kutya / Moszkvai őrkutya
Moszkvai őrkutya kölykök eladók lesznek 8 hetesen, szülők a helyszínen megtekint ...
Fajtatiszta jellegű labrador eladó
Fajtatiszta kutya / Labrador retriever
Fajtatiszta jellegű
8 hetesek rendszeresen feregtelenitve és oltva
Azonnal vihe ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Kutya ruha – miért fontos a helyes ruházat megválasztása

  

A kutya ruha, ruházat helyes megválasztása, és megvásárlása a téli időszakban nagyon fontos, hiszen kedvencünk nyáron meg van védve még a hidegebb időkben is a bundája által, de télen ez néha túl kevés. Egy kabát vagy felső nagyon hatásosan megvédi kutyánkat télen, még ha zordabbak is az időjárási viszonyok. Ezek a kutya ruhák legtöbbször gyapjúból vagy más olyan anyagokból készülnek, melyek segítenek az állat testét melegen tartani.
 
 
 
 
A kardigánok, télikabátok segítik kutyánkat, hogy a téli sétáltatást ugyanúgy élvezze mint a nyárit, hiszen ahogyan mi is meleg ruhákkal védekezünk a hideg időjárásban, erre nekik is szükségük van. Ha kutyusunkat szeretnénk boldognak látni a téli séták alatt is, figyeljünk oda az ő testhőmérsékletére is, ne csak a miénkre. És ezen egy kutyakabát nagyon sokat segíthet.
 
Ahogyan a ruhák amiket viselünk, megvédenek minket a hideg mellett a különböző apró sérülésektől is, ugyanígy védi meg a kutya ruha kedvencünket is. Ők is elcsúszhatnak a jégen, vagy megkarcolhatják magukat egy száraz ággal. Ezek ellen is véd a kardigán vagy télikabát.
 
Kutyánk is lehet influenzás, vagy meg is fázhat. Ezek ellen a betegségek ellen is védjük, amikor kutyakabátot vásárolunk neki, és ebben visszük le sétálni, mikor már hűvösebbre fordul az idő. És amellett, hogy őt megkíméljük a betegségtől, magunkat is az állatorvoshoz való rohanástól, és attól, hogy gyógyszereket kelljen adni ebünknek.
 
Kardigánokat, kiskabátokat, télikabátokat különböző színekben lehet már kapni az erre szakosodott üzletekben, hogy mindenki megtalálja a kedvencéhez illőt. Egy kislány kutyusnak inkább lila, sárga, narancssárga vagy piros kutya ruhákat ajánlunk, míg a fiú kutyáknak fekete, szürke, kék, barna vagy fehér színűeket, hogy ők is divatosak legyenek a téli időben.
 
 
 
Ezeket a ruhadarabokat különböző méretekben árulják, hogy minden méretű, fajtájú kutyának megfelelőek legyenek. Mert nem csak a kisebb termetű kutyákat érdemes felkészíteni a téli sétára, hanem a nagyobbakat is.
 
Léteznek olyan üzletek, ahol saját ötleteink alapján ők megvarrják a kívánt ruhadarabokat. Bár ezek általában drágábbak, mint az előre elkészített kutyakabátok, kardigánok, ezek biztosítják kutyánk egyedi kinézetét, de azt is, hogy kedvencünk mindig úgy nézzen ki, ahogyan azt mi szeretnénk.
 
Azokon a területeken, ahol a tél igen hideg, vagy ha tudjuk, hogy ilyen helyre megyünk kirándulni, síelni, és magunkkal visszük kedvencünket is, a téli kutya ruha viselése ugyanolyan fontos kutyánk számára mint amilyen nekünk is, hogy megfelelően meleg öltözéket viseljünk. Vigyáznunk kell kedvencünk egészségére, mint ahogy a sajátunkra, és gyerekeinkére is vigyázunk.
Szerző: Háziállat.hu
Dátum: 2011. január 25., 11:07