Kutya ház építése – 7 fontos dolog amire figyelnünk kel

Kiemelt hirdetések

Ajánlott hirdetések

Kedves, szép németjuhász gazdit keres
Fajtatiszta kutya / Német juhászkutya
Gondos, sportos gazdit keres egy csupaszív, kedves, bújós, tündéri, játékos, nag ...
elado berni pásztor
Fajtatiszta kutya / Berni pásztorkutya
elado 3 éves barátságos szuka bernipásztor kuzya helyhiány miatt képet üzenetbe ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Kutya ház építése – 7 fontos dolog amire figyelnünk kell

  

Kutya ház építésébe kezdenél, de nem tudod hogyan? Ha szeretnéd, hogy kedvenced jól érezze magát új otthonában, mely biztonságot és kényelmet is nyújtson neki, a következő dolgokat nem szabad szem elől téveszd.

A megfelelő méret

Függetlenül attól, hogy kutyusunk kis méretű vagy termetesebb eb, arra kell első sorban gondolnunk, hogy a kutya ház kényelmes és elég méretes legyen számára. A ház szélessége és hosszúsága legalább 28-45 centiméterrel nagyobb kell legyen a kutyánál. A kutya ól magassága pedig körülbelül 20 centivel kell meghaladja a kedvencünk magasságát, ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy a kutyusnak elég helye lesz bent a kutya ólban.

 

A tető megépítése

Annak érdekében, hogy megvédjük kutyánkat az időjárás viszontagságaitól, egy olyan tetőt kell építsünk, mely tartós, vízálló és megbízható. A legjobb, ha nem vízszintes tetőt építünk, mivel erről nehezebben folyik le a víz. A megszokott, háromszög alakú tetők talán a legjobbak. Ezután arra is kell gondoljunk, hogy hogyan tegyük vízhatlanná a kutya ház tetejét. Egy vékony kátrány réteg sokat segíthet.   Mikor feltesszük a tetőt a kutya házra, nagyon kell ügyelnünk, hogy a szegek sehol se üssék úgy át a fát, hogy valahol kilógjanak, mert ez nagyon veszélyes lehet kutyusunk számára.

A falak

Ugye azt szeretnénk, hogy a kutya ház mindig megfelelő hőmérsékletű legyen? Ennek érdekében hőszigetelnünk kell a ház falait. Mivel tudjuk, hogy a kutyák, főleg ha még kicsik, hajlamosak mindent megrágni, ezért a szigetelő anyagot ne hagyjuk szabadon, hanem, ha tehetjük, fedjük le egy réteg léccel.   A kutya ház nem az igazi ajtó nélkül. Mikor ezt megtervezzük, mindenképpen körülbelül öt centivel magasabbra tervezzük kutyusunk hátmagasságánál, és nyolc centivel szélesebbre mint a kedvencünk testének szélessége.

 

Ház tervek

Ha úgy érezzük, hogy nem merünk nekiindulni egy kutya ól megépítésének a saját számításaink alapján, az internet a segítségünkre lesz. Nagyon sokféle kutya ház tervét találhatjuk meg, részletes leírással, méretekkel, a felhasznált anyagokkal, és az építés minden egyes lépésével együtt.

Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. április 1., 20:00