Labradorok - Az ideális társak

Kiemelt hirdetések

Ajánlott hirdetések

Eladó Jack russel terrier kölykök
Fajtatiszta kutya / Jack Russell terrier
Eladó a képeken látható 6 hetes fajtatiszta rövid szörű, rövid lábú Jack russel ...
Szeretet gombóc Yorkshire terrier babák
Fajtatiszta kutya / Yorkshire terrier
Eladó Yorkshire terrier babák!
Február 8-án születtek,5 kisfiú 2 kislány! ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Labradorok – Az ideális társak

  

A legtöbb ember, aki kutyát vásárol, azért is teszi mert társat keres. Ha te is ezeknek a kedves állatoknak a társaságát keresed, akkor egy labrador nagyon jó választás lesz számodra. Két labrador fajta létezik: az angol labrador és az amerikai labrador.
 

 
A labradorok jellemzői
 
A kétféle Labrador Retrievert egészen egyszerűen meg lehet különböztetni, csak a fizikai felépítést kell jól megfigyelni. Habár a labradorok közismerten izmos kutyák, az angol labrador nehezebb és testesebb is, az amerikai magasabb és vékonyabb. Ezek az ebek általában háromféle színűek lehetnek: fekete, barna vagy csokoládé színű és sárga. Ezeken kívül még léteznek egyes labradorok szürke, ezüstös színben, amiről sokan úgy vélik, hogy keresztezéssel lett kialakítva. Erről nagyon sokat vitatkoztak a szakemberek, és még mindig sok az eltérő vélemény, hogy mi módon is alakult ki.
 
Amellett, hogy a labradorok nagyon szépek, ideális társak is veleszületett jellemvonásaiknak köszönhetően. Ez a kutyafajta köztudottan kedves és szeretetteljes mind a gyerekekkel, mind a felnőttekkel. Emellett a labradorok nagyon intelligensek, ezért igen könnyű őket betanítani.
 
A labradorok a Szent János kutyájának nevezett ebek közvetlen leszármazottjai, amelyek a régi időkben a halászokat segítették mindennapi munkájukban. Ezek a kutyák be voltak tanítva, hogy felugorjanak a fedélzetre, és segítsenek különböző dolgokban, például a háló vonókötelét a partra vigyék a parton álló többi halásznak. Manapság is nagyon könnyen tanítható kutyának számítanak a labradorok, de már más területeken használják őket. Ilyen például a drogkeresés, vagy a gyengén látók segítése vakvezető kutyákként.
 
 
 
A labradorok szükségletei
 
A felnőtt labrador retrieverek mérete elérheti a 56-61 centimétert a hímeknél, és a 53-58 cm-t a nőstényeknél. A kifejlett állatok testsúlya a hímeknél 27-34 kg között mozog, míg a nőstények súlya átlagosan 25-31.5 kg. Ha egy kisebb lakásban laksz, érdemes ezeket a számokat figyelembe véve dönteni, hogy tényleg ez a kutyafajta a legmegfelelőbb-e számodra. Gondolj csak bele, hogy vannak olyan hím labradorok melyek felnőtt korukra elérhetik a 45 kilogrammot is...
 
Függetlenül labradorod méretétől, számolj azzal, hogy ezek a kutyusok nagyon energikusak, így igen sok mozgásra van szükségük. Kisebb lakásokban is elvannak, de messze jobban fogják magukat érezni egy olyan házban, ahol van udvar is. Gondolkodj el ezen a tényezőn is egy eladó labrador megvásárlása előtt. Hisz egyik gazdi sem szeretné, hogy kutyája túlsúlyossá váljon, és ebből adódóan egészségi problémái legyenek.
 
Semmi kétség sem fér ahhoz, hogy a labradorod szeretnivaló és jól viselkedő házi kedvenc lesz. Ámbár, ha azt szeretnéd, hogy kutyusod jellemvonásai a legjobbak legyenek, érdemes már korán elkezdeni tanítani, foglalkozni vele. Emellett a kiskutyáknak nagyon sok odafigyelésre és szeretetre van szükségük.
 
Ha megfelelően tanítod labrador kutyusodat a kezdetektől fogva, akkor biztos lehetsz benne, hogy tökéletes társ válik belőle számodra, és családod számára is.
Szerző: Háziállat.hu
Dátum: 2011. január 17., 15:00