A német juhász kölykök társasághoz szoktatása

Kiemelt hirdetések

Eladó Francia Bulldog kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Szerető gazdit keresnek a képeken látható francia bulldog kislány kutyusok. ...

Ajánlott hirdetések

Eladó rottweiler jellegű kiskutya
Fajtatiszta kutya / Rottweiler
Eladó rottweiler jellegű kiskutya fajtiszta szülőktől. ...
Akita inu fajta jellegü kiskutyák eladók.
Fajtatiszta kutya / Akita
Akita inu fajta jellegü kis kutyák eladók. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

A német juhász kölykök társasághoz szoktatása

  

A német juhász kölykökről tudni kell, hogy lévén, hogy védelmező kutyák, nagyon fontos társasághoz szoktatni őket már egész kicsi koruktól kezdve. Nagyon fontos, hogy ezek a kiskutyák hozzászokjanak a környezetükhöz, az emberekhez, és a környezetükben élő állatokhoz is, hogy a későbbiekben ne jelentsen gondot az együttélés.
 
Találkozás más kutyákkal
Érdemes olyan helyre vinni sétáltatni a német juhász kölyköket, ahol találkozhatnak más fajtájú kutyákkal. Nagyon jó, ha a kutyus játszik, barátkozik más ebekkel, de mindig figyeljünk oda, nehogy nagyobb kutyák megijesszék, vagy rátámadjanak. Különösen fontos a német juhász kutyák számára, hogy ezek a séták nyugodtak legyenek, és biztonságban érezzék magukat, hogy majd a későbbiekben szívesen legyenek más kutyák társaságában.
 
Az a legjobb, ha a német juhász kölyköket olyan környezetbe visszük sétálni, ahol sokféle elfoglaltságot találhat magának, és sokan is vannak, mind emberek, mind más állatok. A kutyusoknak hozzá kell szokniuk a tömegen kívül a különböző zajokhoz és tárgyakhoz is. Fontos, hogy amíg ezeken a helyeken vannak, megtanulják kiszűrni a környezet zajai közül a gazdijuk hangját, és odafigyelni a parancsaira.
 
Német juhászkutya
 
Különböző félelmek
Megtörténhet, hogy a német juhász kölykök féljenek valakitől vagy valamitől, esetleg kényelmetlenül érezzék magukat valakinek a közelében. Ebben az esetben a gazdi dolga, hogy átsegítse a kutyust ezen. Meg kell próbálni a kölyök kutyát lassan közelíteni, ahhoz a tárgyhoz vagy személyhez akitől fél, miközben a kezünket a hátára tesszük, hogy folyamatosan érezze jelenlétünket. Nyugodt, de biztos hangon biztatni kell, hogy menjen, szagolja meg, ismerje meg azt a dolgot. Mikor a német juhász kutyák érzik gazdájuk nyugalmát, átveszik azt, és könnyebben megbarátkoznak minden helyzettel.
 
Németjuhász
 
Legyen az életed része
Ne felejtsük el, hogy a német juhászok számára nagyon fontos, hogy gazdájuk életének szerves részévé váljanak. Engedjük meg neki, hogy velünk jöjjenek, ahova csak lehet, és megismerjék a mi barátainkat, a társaságot akikkel sokat vagyunk együtt. Hiszen minden gazdi azt szeretné, hogy kutyusa ne csak a többi állattal legyen barátságos, hanem viselkedjen kedvesen mind a felnőttekkel, mind a gyerekekkel. A német juhász kölykök közismerten rendkívül barátságosak a gyerekekkel, de szükségük van egy ismerkedős időszakra, hogy hozzászokjanak a kicsikhez.
 
Ne tartsd a kutyusodat folyton bent a házban, engedd, hogy megismerkedjen a környezetével, új helyeket és barátokat találjon. Bár a német juhász kutyák kifejezetten védelmező kutyák, emellett a család tagjává is válhatnak, hisz igazán szeretetre méltóak, és kedvesek.
Szerző: Haziallat.hu
Dátum: 2011. február 11., 11:21