Rottweiler kölykök – a család új tagjai

Kiemelt hirdetések

Fajtatiszta Magyarvizsla kiskutyák foglalhatók!
Fajtatiszta kutya / Magyar vizsla
A képen látható törzskönyves,(egyedi) szülőktől, február 15-én születendő kicsik ...

Ajánlott hirdetések

Eladó Bullmastiff kiskutyák!
Fajtatiszta kutya / Bullmasztiff
2019 Október 27-én született 2 lány és 2 fiú kiskutya keresi szerető gazdáját! ...
Francia buldog kutyusok
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Minöségi francia buldog kutyusok várják szerető gazdijukat. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Rottweiler kölykök – a család új tagjai

  

A rottweiler kölykök azok számára ideális kutyusok, akik szeretik a nagyobb testű ebeket, és természetesen van is hol helyet biztosítsanak nekik. Ezek a kutyák nem kevésbé intelligensek más fajtabeli társaiknál, habár sokan ezt gondolják.
 

Származás

Ennek a kutyafélének a származási helye Németország. A rottweilerek régen nehéz munkákat végeztek. Ők húzták a szarvasmarhákkal teli szekereket a vágóhídig, ami igazán nagy erőkifejtést jelentett. Az eredeti elnevezésük „Rottweiler Metzgerhund”, ami annyit tesz, hogy a hentes kutyája, mivel a rottweiler kiskutyák közkedveltek voltak a hentesek segítőiként és háziállataiként.
 

Általános tudnivalók

A rottweiler kölykök igazán kedvesek, és általában szeretik a gyerekeket. Legtöbb esetben jól kijönnek a kisebb kutyákkal is. Bár néhány feljegyzés szerint a ezeket a kutyákat vadászatok alkalmával is használták, nem kell arra számítsunk, hogy a rottweiler kiskutya a sétáltatás során minden más kiskutyát megkerget majd.
 
A rottweilerek egyes területeken pásztor kutyákként is szolgáltak. Sebességük, intelligenciájuk és erejük igazán hasznos volt e munka során. Az első világháború során rendőr kutyákként is szolgáltak, üzeneteket vittek és őrzőkutyákként is jól teljesítettek.
 
A rottweiler kölykök sötét bundája, és a tipikus világosabb foltok megkülönböztetik a többi kutyafélétől. Koponyájuk és testük aránylag nagy és izmos, de ettől nem veszítik el eleganciájukat.
 

Egészség és tanítás

A rotttweiler kölykök legnagyobb részben egészségesek, mint a legtöbb olyan fajta kutya, amit komoly munkára használtak. Ezeknek az időknek köszönhetően a rottweiler kiskutya hamar a lakás és a család védelmezőjévé válik, saját felelősségének tartva, hogy figyelmeztesse gazdáját minden esetleges veszély közeledtével. Ezért nagyon kell vigyázzunk, nehogy a rottweiler kölykök megtámadjanak egy idegent, aki hozzánk jön látogatóba. Ennek érdekében, nagyon oda kell figyelnünk a tanítására. Sok esetben érdemes a rottweiler kölyköket kutyaiskolába íratni, ha tudjuk, hogy nincs elegendő türelmünk, vagy időnk, hogy megfelelően megtanítsuk, hogyan is kell viselkedjen a mindennapokban.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. február 23., 00:00