Ugatásgátló nyakörv, ha a kutya folytonosan ugat

Kiemelt hirdetések

Mudi kölykök
Fajtatiszta kutya / Mudi
Törzskönyvezett szülőktől mudi kölykök eladók március végi elvitellel. ...

Ajánlott hirdetések

Szerető gazda kerestetik!
Fajtatiszta kutya / Pit bull
Szerető gazdát keresünk Beninek, a 2 és fél éves pitbull jellegű kan kutyának. ...
Minőségi Boston terrier kiskutyák eladóak
Fajtatiszta kutya / Egyéb fajtatiszta kutya
Kennelünkben 2019 augusztus 2-án született 4 fiú kiskutya keresi még otthonát. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Ugatásgátló nyakörv, ha a kutya folytonosan ugat

  

Az ugatásgátló nyakörv nagy segítségünkre lehet, abban az esetben, ha kutyánk láthatólag minden ok nélkül ugat, és nem tudjuk más módszerrel leszoktatni erről. Sokszor a kutyák így kommunikálnak egymás között, de tegyük fel, ha ez az éjszaka közepén történik, az nekünk se, és a szomszédoknak se fog túlzottan tetszeni.

 

 

Teljesen normális egy kutya számára, hogy ugasson. Ha őszinték akarunk lenni, sokszor ez csak a hasznunkra válik. Gondoljunk csak arra, hogy a kutya így figyelmeztet minket a veszélyre, vagy így ijeszti el a betörőket.   Azonban, egy kutya sokszor egy berögződött rossz szokás miatt is ugathat. Ha kiskora óta megszokta, hogy ha unatkozik, vagy egyedül érzi magát, ugat, és akkor valaki figyel rá, ezt később már nagyon nehéz megváltoztatni. Nagyon fontos, hogy ennek az ugatásnak először rájöjjünk az okára, és csak akkor folyamodjunk az ugatásgátló nyakörv használatához, ha másképp nem tudjuk megoldani a problémát.   Az ugatásgátló nyakörv többféle lehet, és hatékony a legtöbb esetben, mivel egy a kutyus számára kellemetlen dolog történik, mikor ugatna.   A kutya hamar rájön, hogy ennek a kellemetlen dolog bekövetkeztének köze van az ugatáshoz, és így megtanulja, hogy ez ne egy jó dolog. Emellett emlékszik a kellemetlen érzésre, és ezt el akarja kerülni.

 

Citromillat

Ezek a nyakörvek általában háromfélék lehetnek. Az egyik féle ilyen ugatásgátló nyakörv, ha érzékeli, hogy a kutya ugat, citromillatot bocsát ki magából. Ez az illat kellemetlen a kutyák számára.

 

Hangjelzés

Egy másik féle nyakörv olyan hangjelzést ad ki magából, ha a kedvencünk ugat, ami a kutya fülei számára kissé sértő.

Áramütés

A harmadik, és talán legelterjedtebb ugatásgátló nyakörv fajta az, amelyik egy nagyon enyhe áramütéssel reagál a kutya ugatására. Ez bár rosszul hangzik, mégis teljesen biztonságos, és a kutyus hamar megtanulja, hogy ha el akarja kerülni ezt a kellemetlen érzést, akkor nem szabad ugatnia.   Ugatásgátló nyakörv több helyen is vásárolható az interneten is, de ha betérünk egy kisállat kereskedésbe, ott is biztosan találunk, emellett az eladók még segíthetnek is tanácsokkal, hogy hogyan is használjuk. Ha internetről vásárolunk nyakörvet, mindenképpen olvassuk el más gazdik tapasztalatait a kiválasztott nyakörvvel kapcsolatban, hogy biztosak legyünk benne, hogy megfelelően választunk.   Bár az ugatásgátló nyakörvek teljesen biztonságosak, és elterjedtek manapság, azért mégiscsak próbáljuk kutyusunkat kölyök korától helyesen nevelni, kellőképpen odafigyelni rá. Ha mégiscsak kialakul ez a rossz szokása, hogy folyton ugasson, akkor nyugodtan vásároljunk egy ilyen nyakörvet, de nézzünk utána, hogy a kutyusunknak legmegfelelőbbet válasszuk.

Szerző: Háziállat.hu
Dátum: 2011. április 13., 22:07