Yorki kiskutyák gondozása

Kiemelt hirdetések

Japán Akita inu kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Akita
Gyönyörű szép japán akita kiskutyák várják szerető gazdijukat. ...

Ajánlott hirdetések

Hőszigetelt kutyaház eladó!
Kutyafelszerelés
Hőszigetelt kutyaház eladó, az átlagot jóval meghaladó minőségben! ...
8 hetes minőségi Angol Bulldog babák eladók
Fajtatiszta kutya / Angol bulldog
Angol Bulldog Babák eladók.
5 kislány és 3 kisfiú 8 hetes, minőségi gyönyörű Ang ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Yorki kiskutyák gondozása

  

A yorki kiskutyák, vagy hivatalos nevükön, yorkshire terrierek az egyik legnépszerűbb kutyafélék. Nagyszerű társak, akik sok odafigyelést és törődést igényelnek. Megkívánják, hogy gazdijuk sok időt töltsön velük, de cserébe odaadóak és nagyon ragaszkodóak.
 

Származás

Ez a kutya fajta körülbelül száz éves. Anglia északi részéről származik, ahol arra használták, hogy megfogja a patkányokat a bányákban. Emellett vadászatok alkalmával is magukkal vitték, mivel könnyen be tudott jutni a rókák odújába. Nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan is alakult ki ez a kutyafajta, annyi biztos, hogy nagyobb volt a mai yorkshire terrier kutyáknál. A tenyésztők szándékosan a kisebbeket választották ki, hogy ezek továbbtenyésztésével kisebb ebek szülessenek. Mára divat-kutyákká váltak, sokszor lehet látni az utcán nőket, akiknek a táskájukból yorki kiskutyák kandikálnak ki.
 

Általános tudnivalók

A yorki kiskutyák bundája nagyon selymes és hosszú. Eltérően a legtöbb kutyafajtától, a yorkshire terrier kutyák szőre folyamatosan nő, ezért rendszeres vágást igényel. Emellett nincs alsó szőrzetük, így nem kócolódik, és akik allergiások is megnyugodhatnak, mert nem lesz tele a lakás minden része az elhullajtott szőrszálakkal.
 
Bár a yorkshire terrier kutyák nagyon kicsik, ez úgy tűnik nem zavarja őket egyáltalán. Nem ijednek meg szinte semmitől! Ezek a kutyusok nagyon energikusak, játékosak, mindig készen állnak egy új kalandra. Emellett intelligensek, bátrak és lojálisak gazdijukhoz. A yorkie kiskutyák nagyon szeretőek a gazdájukkal, de sokszor gyanakvóan tekintenek a közeledő idegenekre. Ha más kisállatok kerülnek a közelükbe, néha agresszívakká is válhatnak. Ez a kutyaféle nagyon függ gazdijától, és kivételesen sok odafigyelést igényel. Jobban élvezik, ha ölbe veszik őket bármi másnál.
 
A yorkshire terrier kutyák nem igazán jönnek ki a kisebb gyerekekkel, de a nagyobbakkal sokkal toleránsabbak, főleg, ha azok kedvesen, odafigyelően bánnak az állattal. A yorkie kiskutyák nyitottak az új dolgok megtanulására, de néha akaratosakká, makacsokká válhatnak, ami megnehezíti a tanítást. Ezért mindig határozottnak kell lennünk yorkienkkal, így hallgatni fog ránk, és örömmel hajtja majd végre utasításainkat.
 

Ápolás

Az egyik legfontosabb szükséglete a yorkshire terrier kutyáknak a rendszeres ápolás. Szőrüket fésülni kell, fülüket és szemüket meg kell tisztítani minden nap. „Hajukat”, hogy ne lógjon a szemükbe, általában pici copfba kötik, ami egyszerre aranyos és hasznos is.
 
A yorkie kiskutyákból tökéletes társak lehetnek, akik elhalmoznak szeretetükkel. Ehhez annyi szükséges, hogy elég időt szánjunk rájuk, hiszen ezek a kutyusok nagyon sok törődést igényelnek. Ha vigyázunk rájuk, és rendszeresen visszük állatorvoshoz is, ezek a kutyusok akár 12-15 évig is élhetnek.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. február 20., 16:43