A bulldog kiskutyák körmeinek ápolása

Kiemelt hirdetések

Japán Akita inu kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Akita
Gyönyörű szép japán akita kiskutyák várják szerető gazdijukat. ...

Ajánlott hirdetések

Simaszörű foxterrier fajtatiszta kiskutyák eladók
Fajtatiszta kutya / Fox terrier
Eladó simaszörű foxterrier fajtatiszta jellegű szuka és kan kiskutyák. ...
Eladó!!! Tacskó kis kutyàk.
Fajtatiszta kutya / Tacskó
Törpe Tacsi anyàtól,drót szőrű jellegű apàtól 2 kislàny kutyus eladó.
8 hetesek. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

A bulldog kiskutyák körmeinek ápolása

  

A bulldog kiskutyák körmei rendszeres ápolást igényelnek, de a körömvágás folyamata problémákat okozhat mind a gazdi mind a kutyus számára. Bár a gazdi szándékai tényleg a legjobbak, vannak olyan bulldog kutyák akik nem tudnak hozzászokni, hogy a körmeik le legyenek vágva. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy segítsünk megkönnyíteni ezt a folyamatot.
 

Egyszerre csak egyet

Nem kell feltétlenül egyszerre levágjuk a bulldog kiskutyák összes tappancsáról a körmöket. Az első alkalmakkor próbálkozhatunk egyszerre csak egy manccsal, majd később, akár egy nap múlva is folytathatjuk, attól függően, hogy kutyusunk hogyan reagál.
 

Ne féljünk segítséget kérni

Lehet, hogy első alkalommal érdemes a körömvágást egy profival elvégeztetni. Vigyük el bulldogunkat az állatorvoshoz, és kérjük meg, hogy mutassa meg hogyan is kell ezt helyesen csinálni, mennyit is kell levágni, hogy se túl hosszú, se túl rövid ne legyen, nehogy fájdalmat vagy kellemetlen érzést keltsen a járás a kedvencünknek.
 

Jutalom

Miután befejeztük a körömvágást adjunk a bulldog kiskutyáknak jutalomfalatokat, valami olyan ételt vagy kutyaeledelt amit különösen szeretnek. Így hozzászoknak, hogy a körömápolás után valami jó következik, és türelmesebbek, nyugodtabbak lesznek.
 

Használj köröm reszelőt

Néhány esetben a bulldog kutyák jobban elfogadják a körömvágást, ha reszelővel végezzük azt. Lehet kapni kutyák számára kifejlesztett pedikűr készleteket, amik nagy segítségünkre lehetnek,
 

Rendszeresség

A bulldog kiskutyák körmeit heti egy alkalommal érdemes levágni. Ezzel nem csak jó állapotban tudhatjuk kutyusunk körmeit, de megelőzhetjük a repedezést, töredezést, és hozzá is szoktatjuk kedvencünket ehhez a folyamathoz.
 
Ha sétáltatás közben halljuk a körmök kopogását, mikor bulldog kiskutyánk valamilyen kemény felületen sétál, azt jelenti, hogy eljött az ideje a körömvágásnak. Habár az elején meggyűlhet a bajunk kutyusunk körömápolásával, ne adjuk fel, próbálkozzunk. De ha mégsem járunk sikerrel, ne sajnáljunk egy kisebb összeget arra áldozni, hogy elvigyük az állatorvoshoz, aki majd elvégzi ezt a feladatot helyettünk.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. február 20., 16:33