Egy westie örökbefogadásának előnyei

Kiemelt hirdetések

Eladó Francia Bulldog kiskutyák
Fajtatiszta kutya / Francia bulldog
Szerető gazdit keresnek a képeken látható francia bulldog kislány kutyusok. ...

Ajánlott hirdetések

Tacskó apától - foxi anyától kiskutya eladó
Fajtatiszta kutya / Tacskó
Tacskó Apától.ILL. Foxi Anyától . 2 - db. kislány Kiskutya Eladó, 5 000..ft DB. ...
Eladó Moszkvai Őrkutya jellegű szuka.
Fajtatiszta kutya / Moszkvai őrkutya
Törzskönyves szülőktől eladó két, 1-éves moszkvai jellegű szuka kutya. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Egy westie örökbefogadásának előnyei

  

A westie egy ennivaló kutyaféle, főleg ha az aranyos westie kiskutyákra gondolunk, de a vásárlók sokszor nem gondolnak bele igazán, hogy mivel is jár egy kölyökkutya megvétele. Azok, akiknek minden álmuk egy westie kutya, de nincs meg a kellő tudásuk vagy türelmük, vagy egyszerűen nincs elég idejük arra, hogy betanítsanak egy kölyök kutyát, egy felnőtt westie örökbefogadása lehet a megfelelő megoldás.
 
 
 
Az örökbefogadás problémákkal jár?
Mikor egy idősebb westie örökbefogadása kerül szóba, a legtöbb ember egyből arra gondol, hogy csak olyan kutyákat fog találni, amelyeknek valamilyen viselkedésbeli, egészségügyi vagy veleszületett problémájuk van. Az igazság az, hogy a westie kutyák többsége nem ilyen okokból kerül menhelyre. Minden évben vannak olyan gazdik, akik elköltöznek, elválnak, munkahelyet váltanak, gyereket vállalnak, vagy csak egyszerűen megunják kedvencüket.
 
Egy felnőttel könnyebb
Egy felnőtt westie örökbefogadásának sok előnye van. Már túl van azon az időszakon, amikor leküzdhetetlen vágyat érez aziránt, hogy mindent megrágjon, legyen az a kedvenc papucsunk, vagy a bútor sarka. A felnőtt westie kutyák már hozzá vannak szokva, hogy végigaludják az éjszakát, míg a kölykök sokszor felkelnek éjszaka, és vonyítanak. Egy idősebb westie már tudja, mit szabad és mit nem – ha azt mondjuk, hogy „nem”, reagálni fog a parancsunkra.
 
 
Egy westie kölyök esetén, csak a fajtára jellemző általános tulajdonságok alapján dönthetjük el, hogy megfelelő-e számunkra, míg egy felnőtt westie már kialakult személyiséggel rendelkezik, ami alapján könnyen megállapíthatjuk, hogy be fog-e illeni a családba.
 
Emellett egy felnőtt westie örökbefogadása azt is jelenti, hogy megmentünk egy kutyust, egy második esélyt adunk neki az életre. Azzal mindenképpen számolnunk kell, hogy a kutyusnak miután hazaérünk, még kell egy kis idő, hogy hozzászokjon az új környezethez. Ez lehet egy pár nap, de akár egy-két hét is. A westie kutyák nagyon aranyosak és kedvesek, de ne felejtsük el, hogy akár felnőttként, akár kölyökkutyaként kerülnek hozzánk, nagyon sok szeretetre és odaadásra van szükségük, és így biztosak lehetünk benne, hogy hűséges és szerető kedvencünk lesz.
Szerző: haziallat.hu
Dátum: 2011. március 26., 19:42