Értsük meg a beagle viselkedését

Kiemelt hirdetések

Eladó Cane corso kölykök.
Fajtatiszta kutya / Cane corso
Gazdira várnak a képeken látható Cane corso kis kutyák. ...

Ajánlott hirdetések

 cocker spániel fedeztetés
Fedeztetés
5 éves arany/zsemle cocker spániel kan fedezést vállal ...
Fajtatiszta jellegű labrador eladó
Fajtatiszta kutya / Labrador retriever
Fajtatiszta jellegű
8 hetesek rendszeresen feregtelenitve és oltva
Azonnal vihe ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Értsük meg a beagle viselkedését

  

A beagle kutyák az legnépszerűbb kutyák közé tartoznak az egész világon. Ezek az ebek nagyon lojálisak és kíváncsi természetűek. Ugyanakkor, hasonlóan bármilyen más fajta kutyához, tanítani kell őket, hogy igazi baráttá, társsá váljanak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a beagle kutyák viselkedése eltérő a többi kutyafajtáétól. Ez abból adódik, hogy eredetileg vadász kutyáknak voltak nevelve Angliában.
 
 
 
Na most, ha helyesen szeretnénk nevelni beagle kutyánkat, meg kell értenünk a viselkedését, hogy tudjuk, mi kell legyen a következő lépés részünkről. Minél jobban megértjük őket, annál inkább megkönnyítjük a helyzetünket, hiszen annál könnyebb lesz tanítani, nevelni.
 
Azt minden leendő gazdinak tudnia kell, aki eladó beagle után érdeklődik, hogy viselkedésük miatt, néha ezek a kutyusok igen nehezen taníthatóak. Emiatt, ha erre készülünk, bizonyosodjunk meg róla, hogy van egy olyan szoba a lakásban vagy házban, ahol semmi nem fogja elvonni a figyelmét. Emellett, nagyon következetesnek és állhatatosnak kell lennünk végig. Sose bántsuk a kiskutyát, mikor rendre akarjuk inteni. Ehelyett használjuk pozitív megerősítést, hogy motiváljuk parancsaink végrehajtására.
 
Egy másik dolog, amivel a beagle tulajdonosoknak számolniuk kell, az az ugatás. Ahogy valószínűleg azt mindenki nagyon jól tudja, a kutyák szeretnek ugatni, ami alól a beagle-k sem kivételek. Persze lehet, hogy ez a gazdit nem zavarja különösebben, vagy már hozzászokott a folytonos ugatáshoz, de mindig kell gondolni szegény szomszédokra is, akik valószínűleg nem örülnek túlzottan ennek. A beagle kutyákat meg lehet tanítani, hogy csak akkor ugassanak, ha veszélyt éreznek, és ez sokszor nagy hasznunkra lehet.
 
 
 
A beagle-k nagyon szeretnek mozogni és játszani. Szóval, ha szeretnénk, hogy kutyusunk boldog legyen, bizonyosodjunk meg róla, még a vásárlás előtt, hogy mindig lesz valaki, aki ki tudja vinni egy hosszabb sétára. Emellett játszani is kell vele, amilyen gyakran csak tudunk. Ezek az ebek nagyon energikusak, ezért is válhatnak nehezen kezelhetővé, ha nem kapnak elég figyelmet, és nincsenek kielégítve az igényeik. Ugyanakkor, egy hosszú séta a kutyánkkal, nem csak neki, hanem nekünk is jót tesz!
 
A beagle-k egyik jellemvonása, mely nagyon szerethetővé teszi őket, az az hogy imádják a gyerekeket. Ezek a kutyák nagyon szeretnek játszani a kicsikkel, és ez elvonja a figyelmüket annyira, hogy eszükbe sem jut más, romboló tevékenységeket végezni, mint például bizonyos tárgyak szétrágása... Mikor a kutyus még kölyök, azért figyeljünk oda, mikor a gyerekekkel játszik, hisz még nem biztos, hogy minden esetben tudja, mit szabad és mit nem.
 
A beagle kutyákból előjöhet a romboló természetük, ha unatkoznak. Ásnak, szétrágnak egyes dolgokat, és elég csintalanakká válnak, ha kifogynak az érdekes dolgokból, amit csinálhatnának. Emiatt nagyon fontos, hogy az idő nagy részében lekössük őket valamivel, megelőzve a rossz viselkedést.
 
Mindig tartsuk észben, hogy nem létezik rossz viselkedés a beagle kutyáknál. Olyan van amin javítani kell, és olyan amit még meg kell tanítani. Ha mégis úgy érzed, hogy te egyedül nem boldogulsz kedvenceddel, ne aggódj. Biztos van a közelben egy kutyaiskola, ahol képzett trénerek segíthetnek neked.
Szerző: Háziállat.hu
Dátum: 2011. január 17., 14:51