Így éld túl a kutyasétáltatást télen - öltözködési tippek

Kiemelt hirdetések

Ajánlott hirdetések

Airedale terrier kanokkal fedeztetést vállalunk
Fajtatiszta kutya / Airedale Terrier
Jól örökítő, különböző vérvonalakból származó Inter Champion, diszplázia mentes, ...
Jenő gazdit keres
Menhelyek
Jenő 2015-ös születésű légtornász fiúcska. ...

Cikkek Tanácsok kutyatartóknak témában

Így éld túl a kutyasétáltatást télen - öltözködési tippek

  

Amíg kellemes az idő, addig élmény kimenni a szabadba kocogni egyet, vagy megsétáltatni a család kutyáját. Ez utóbbi kötelessége is a gazdáknak, naponta legalább kétszer, télen-nyáron.


 


Ebet sétáltatni egészséges

Még az orvosok is javasolják mozgásszegény életmód ellen a kutyatartást, mivel a kedvencünkkel biztos megyünk pár kilométert reggel és este. Ám sokkal kevésbé tesz jót ez a tevékenység, amikor beüt a rossz idő, és fagyoskodunk - mi is, és a kutya is. A kurta szőrrel megáldott ebeknek jobbnál jobb kutyaruhákat lehet találni. Ma már voltaképpen nem lehet agarat vagy vizslát ruhátlanul látni telente. Sőt a bundával felszerelt kutyákat is szívesen öltöztetik, pedig nekik lehet, hogy a természet bőven eleget adott. Amire tényleg érdemes odafigyelni az elkövetkezendő hónapokban, az a felsózott járda elleni védelem. A kutyacipőn nem szabad spórolni - kivéve persze, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy városon kívüli rétre, vagy erdőbe járunk ki futtatni.

 

Kutya könyvet olvas

 

 

Ám mi legyen a gazdákkal?

Elkedvetlenítő tud lenni sötét estéken még egyszer kimenni, csak a kedvencünk kedvéért. Ha csak levisszük “kutya időben” a sarokig az ebet, a válasz adja magát. Nagyjából elég a hétköznapi öltözékünk - nagykabát, csizma. Arra ügyeljünk, hogy hosszabban kinn leszünk, mintha elmennénk a buszmegállóig vagy a parkoló autóig. Erősen javasolt tehát a több rétegű öltözködés, amely félórán át is melegen tart.
A stílusosság kevésbé lényeges szempont kutyasétáltatás esetén, sokkal fontosabb a praktikum. Magas szárú, jó meleg, sarok nélküli csizma ajánlott, és sportos, vízálló kabát. Ámde az ebeknek nem elég a napi kétszer tíz perc, hetente párszor hosszabban meg kell mozgatni őket, akár kutyaiskolában vagy agility pályán. Ilyenkor már professzionálisabban kell kitalálnunk az öltözködésünket. Az első szempont, hogy ne fagyoskodjunk. Javasolt a polár, a már említett réteges ruházat. Hanyagolhatjuk a futóknak, túrázóknak tervezett technikai darabokat, kivéve akkor, ha együtt futunk a kutyával, és megizzadunk. Az agility pályán sokat mozognak a gazdák is az akadályok mellett, így ide már a sportöltözék a legideálisabb. Ha tényleg nagy a fagy, vastag pamutharisnya helyett a síelők aláöltözős nadrágja javasolt, abban nem fogunk bemelegedni. A legnagyobb hidegben egy thermo leggings tökéletes komfortérzetet adhat. Amiről ne feledkezzünk meg: legyen télen a kutyázós ruházatunk koszolható.


 

Akár saját eb nélkül

Ha csinosak szeretnénk lenni, színes sállal, sapkával, kesztyűvel dobhatjuk fel az öltözékünket. Ha egy szép tarka termoszt szorongatunk, adunk is a trendnek, és melegítjük is magunkat. Nincsen kutyánk, de szeretnénk átélni az eb futtatás örömeit a szabadban? Mi sem egyszerűbb, a menhelyek várják az önkénteseket, akik hétvégén megmozgathatják a védenceiket. Akár egyszer, akár többször próbáljuk ki, lesz egy “ideiglenes” kutyusunk, és még jót is cselekedtünk.

 

 

Szerző: ebadta
Dátum: 2017. november 27., 22:45